Práce Vizážistky v kostce

 

 

Práce Vizážistky

Je celkem jedno, jak dlouho práci vizážistky dělám, okolí se diví, že se někdy vracím domů unavená a skleslá.
Vždyť je vizážistika krásná jednoduchá práce, ,,přece“ nemám nárok pociťovat únavu a stress. I mí blízcí si myslí, že vedu ,,facebookový“ a „instagramový“ život.
Ale! Jsme jen lidi a sami víte, jací lidi někdy dokáží být, takže Vám nemusím psát o tom jaká je práce s lidmi…

 

Líčení netvoří většinu mé denní práce
Běžný člověk si myslí, že vizážistka jednou, nebo dvakrát denně nalíčí klientku, odjede s kufrem domů a hodí si nohy na stůl. Ve skutečnosti je má denní náplň převážně administrativní. Vyřizování emailů, SMS, facebooku a instagramu. Plánování kalendáře, správa sociálních sítí, vytváření obsahu pro sociální sítě, webové stránky apod.
K tomu, sledování práce kolegů v ČR a zahraničí. Nových produktů a trendů v oboru.

 

Denní režim a pravidelná strava?
Jestli Vám vyhovuje mít pravidelný denní režim od – do, práce vizážistky není nic pro Vás. Naopak budete pracovat nestandardní pracovní dobu, někdy bude práce začínat v pět ráno, jindy v dvě odpoledne. Víkendy budou opět pracovní. Pokud máte partnera, který pracuje pondělí-pátek, nemusí mít pro pracovní víkendy pochopení.
Na zakázkách často nestíháte a tak utrpí i Vaše stravování. Jakkoliv by v kufru neměla chybět svačina, občas není ani čas si ji někde sníst. V zápalu práce běžně nestíhám i pít a jsem ráda, když si stihnu rychle odskočit na WC.
Nikdo Vám neřekne, kdy vlastně máte pracovat a kdy máte mít volno. Samy si musíte určit svoje hranice, po čase se naučit říkat na práci ne, jinak brzy vyhoříte, pokud nemáte doma oporu a silnou motivaci, proč vlastně tuto práci děláte, můžete se zhroutit jako domeček z karet.

 

Konkurence je obrovská
Konkurence je sice obrovská, ale většina vizážistek má za sebou jeden kurz, nazvou se „profesionální vizážistkou“ a čekají, až za nimi práce přijde. Takové není zas tak těžké přeskočit jednoduše tím, že na sobě budete neustále pracovat.
I když mám poměrně dost práce, nic se nemění na tom, že se každý den dívám, co je ve světě make-upu nového, chodím na školení (alespoň 2x za rok), hledám nové, lepší produkty. Ne každý však dokáže „neusnout na vavřínech“ a uvědomit si, že tato branže si žádá neustálou práci na sobě.
A to neplatí jen u vizážistiky.
Občas se stává že je období kdy se nikdo neozve.
Nesmím ale podlehnout depresi, musím vstát a vymyslet si vlastní práci.
Jakkoliv to vypadá skvěle, že nemusím chodit nikam do práce, od -do a často pracuji z pohodlí domova, je v tom malý háček. A tou je právě osamělost.
Občas se srovnáváte s jinými vizážistkami, na facebooku to vypadá, že se všem daří, jsou neustále v jednom kole v práci, anebo na dovolené, kterou si teď například nemůžete dovolit, protože jste zainvestovali do nových produktů a kurzů. Další nevýhodou je, že málo kdo Vám řekne: „Jsi dobrá.“ Lidi málo chválí, jelikož je dnešní doba taková že se všechno bere jako samozřejmost.
*Děkuji, že jste si tento článek přečetli až do konce, kdyby Vás cokoliv ještě zajímalo, ráda zodpovím Vaše dotazy 🙂
Ivoon