SVATEBNÍ TRENDY 2019

SVATEBNÍ TRENDY 2019

 Svatební šaty

Každá z nás si své svatební šaty představuje trochu jinak. Záleží totiž i na tvaru postavy, výšce nebo věku. Každá z nás však nejlíp ví, v čem se cítí dobře a které střihy nám lichotí. Ideální šaty můžete najít v půjčovnách nebo si je nechat ušít a schovat třeba pro svoji dceru.
Trendy ve svatebních šatech jsou v posledních letech poměrně ustálené. Do ústraní se posunula přehnaná zdobnost, opulentnost a s ní spojené korzety, které ženám sice vytvarují vosí pas, ale velmi často zdeformují ňadra a ruce, a nabírané sukně, které přidávají kila.
V kurzu jsou jednoduché šaty zdobené krajkou, oblíbené jsou dlouhé rukávy, kapsy v sukni, odhalená záda i vlečky. Trend minimalistických svatebních šatů je na vrcholu především díky stále stoupající oblíbenosti venkovních přírodních svateb.

Svatební účesy

Úzce spjatá s výběrem šatů je i volba účesu. Mezi žhavé trendy, nejen svatební, patří ledabylé účesy, které bývají paradoxně mnohem složitější než ty uhlazené.
Perfektní vysoko posazené drdoly jsou out, v kurzu jsou spíše přirozeně navlněné vlasy ozdobené květinovým věncem, jednotlivými kvítky nebo štrasovými sponkami. Oblíbené jsou i nepravidelné drdoly, ze kterých volně padají pramínky, některé mohou být spletené do copu. Copy, copánky a nejrůznější zamotané vlasy jsou také velmi populární.

Svatební kytice a dekorace

Svatebním trendům podléhají samozřejmě také květiny a celková dekorace. Stejně jako jsou pasé dokonale uhlazené vlasy, tak i svatební kytice perfektního tvaru. Navíc už to dávno není jen o bílých a růžových růžích! Krásně vypadají kytice z lučního kvítí, které dokonale korespondují s venkovní svatbou v uvolněném stylu. Na svatbu v kostele nebo na zámku může být květina trochu „učesanější“.
Důležitý je i výběr barevné kombinace jak svatební květiny, tak i květinové dekorace. Populární je kombinování romantické pudrově růžové se svěžím meruňkovým odstínem, elegantní šedou nebo lehce provokativní bordó. Podle vybraných barev pak můžete vymýšlet a ladit ozdoby na stoly, slavobránu nebo třeba výzdobu pergoly či stanu, kde většinou probíhá večerní/noční svatební veselí.